Recensie: Romeo X Juliet ロミオ×ジュリエット

Love is something that you won’t regret even if you died loving that person

!!! spoilers – spoilers – spoilers – spoilers – spoilers – spoilers – spoilers – spoilers – spoilers – spoilers – spoilers – spoilers!!!

romeo x juliet

Iedereen kent wel het tragische Shakespeare verhaal van ‘Romeo and Juliet’. Je kent het toneelstuk, de (ondertussen) 101 adaptaties én de vreselijkste versie aller tijden: de film van 1996 met Leonardo Di Caprio en Claire Danes in de hoofdrollen. Maar jammer genoeg kent niet iedereen de anime versie ervan. Reiko Yoshida baseerde haar manga wel op de Willy, maar stak er ook eigen ideeën in zoals vliegende paarden en een spectaculairdere dood dan vergiftiging en doodsteken (of doodschieten, zoals in de 1996 adaptatie). romeo x juliet2

Het verhaal brengt ons in Neo Verona en bij de volledige uitroeiing van de Capulet familie door Leontes Montague. Gelukkig weten de tweejarige Juliet Capulet en haar trouwe dienstmeisje Cordelia te vluchten op een gevleugeld paard (fantastisch toch?).

romeo x juliet314 jaar later. Leontes Montague regeert met een ijzeren vuist en maakt nog steeds jacht op Juliet. Zij heeft haar lange lokken ingeruild voor een jongenspruik en een nieuwe naam om haar identiteit schuil te houden. ‘Odin’ woont samen met Cordelia, haar broer Francisco en zijn partner Curio, Antonio en zijn opa Conrad bij de moeder van niemand minder dan (de nog niet geapprecieerde) William Shakespeare (foto). Odin heeft een tweede, geheime identiteit, de plaatselijke anti-held ‘the Red Whirlwind’. Hij is een serieuze pain in the ass voor de Montegue bewakers, maar een zegen voor de gewone burgers.

Romeo en Juliet leren elkaar voor het eerst kennen wanneer Romeo en zijn drakenpaard (dragonsteed; ik haat Nederlandse vertalingen) Cielo de ‘Red Whirlwind’ redt. Op het Rode Rozen bal zien ze elkaar een tweede keer. Natuurlijk beseft Romeo dit niet, aangezien Juliet nu haar Hermione_Borromeo_324926vrouwelijke kant laat zien. Het is liefde op het eerste gezicht. Zoals jullie weten wordt die liefde een héél klein beetje bemoeilijkt. Wat in de anime anders is, is dat zijn vader Romeo verloofde met Hermione de Borromeo (rechts) die enorm verliefd op hem is (zij zal het verhaal nog een heel stuk bemoeilijken).

Wat er ook nieuw is aan de anime versie is de ‘Escalus boom’, een soort heilige boom dat het continent vruchtbaar en in de lucht houdt (jup, Neo Verona is een in de lucht drijvend eiland!). De boom kan alleen maar in leven gehouden worden door een vrouw van de Capulet familie te offeren. Maar nadat Montague hen allemaal heeft afgeslacht, is de boom langzaamaan aan het aftakelen en sterven. Nadat Juliet dit te horen krijgt, wordt het haar duidelijk wat haar lot is en moet ze een vreselijke beslissing maken. Romeo in de steek laten en zichzelf opofferen voor de hele stad óf wegvluchten en de stad laten sterven.

Wat er verder gebeurt, zal je zelf moeten zien (maar het is natuurlijk ook best een beetje voorspelbaar). Hieronder is er alvast een klein voorsmaakje! ~ Get the tissues!

Until next time!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s